Converse på nätet – viktigt att tänka på när du köper skor på nätet

23.11.2011
Converse på nätet. Skor överlag hör till den kategorin som det är enkelt att köpa från nätet. Har du din skostorlek på klart så är du bara ett klick ifrån att få dem hem transporterade. Eftersom vi gör det rätt ofta vill jag nu ger i små tips som är bra att tänka på när du handlar på nätet. Överlag tycker jag det bästa du kan göra som kund, är att du tittar dig runt, jämför och funderar. Snabba och impulsiva köp ångrar man oftast ganska snabbt. 

Detta bör du tänka på när du handlar på nätet:

Det viktigaste som du bör tänka på när du köper eller söker efter Converse på nätet är följande:

 • Om du köper från ett land som tillhör EU finns det ett reglerat konumentskydd som ger dig sju dagars ångerrätt.
 • Köper du produkter/kläder från Sverige har du 14 dagars ångerrätt. Dock finns ett undantag, om varan kostat mindre än 300 kr finns det ingen ångerrätt.
 • Om det som du beställt/köpt mot all förmodan är sönder ska du inte behöva betala för frakten tillbaka.
 • Köper du något från ett land utanför EU har du inte samma konsumentskydd, vilket betyder att du betalar för tull, moms och andra avgifter. Handel från USA räknas som privatimport ch en svensk införselmoms på 25 procent tillkommer. Trots detta kan det löna sig att beställa kläder/skor på nätet från USA
Samtidigt som du bör tänka på de saker som jag i punktform skrivit bör du även tänka på att: Om det bara är möjligt köp helst från nätbutiker som är stora och kända. Detta gör att du garnterar att din leverans går rätt till och att du får skorna du beställt.
 • använd dig gärna av Google för att jämföra skorna, var hittas de billigaste, uppgifter om företaget och även få information om vad andra konsumenter tyckt om sitt köp i specifik webbshop.
 • Spara alltid dina orderuppgifter på din mail
 • Jämför alltid priserna tex på pricerunner.se
 • Kom ihåg att du som konsument har ångerrätt. Skicka skorna tillbaks om du är missnöjd med skorna, eller om de inte passar dig. Hos seriösa webbshoppar borde detta aldrig vara ett problem

3 thoughts on “Converse på nätet – viktigt att tänka på när du köper skor på nätet

 1. Pelle says:

  Bra och utförlig blogg!
  Jag måste bara få lämna ett tips (som jag inte tror finns med någonstans) om en bra butik på nätet för oss killar som behöver stora skor. Jag drar själv strl 48 och det är en storlek som är svår att hitta, men på grandshoes.se finns en massa sneakers (och andra skor), både Converse och andar varumärken för storfotade.
  Det är jag glad för kan jag tala om :-)

  För övrigt så bloggade jag precis om just det här med hur svårt det är att hitta stora skor i de vanliga kedjorna

  1. Jenny Östman says:

   tack för ditt snälla svar. Jag kollade just in ditt blogginlägg om skostorlekar och visst jag kan förstå ditt problem. Men vilken tur att converse har den nummern¨:)

 2. Miaewertsson says:

  Hejsan! Hur ser jag om Converseskorna är äkta? Mvh Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bloggtoppar

Nyheter från Bubbleroom!

Sommarkläder från Nelly!