Kombinera kavajen med schyssta sneakers

31.12.2014

Nya trender kommer och går och några av dem består. Och vad man kan se just nu som verkar vara en trend som sakta men säkert växer när det gäller det manliga modet är att man slänger på sig sneakers och kavaj – samtidigt. Kombinationen är på sätt och vis vågad och kommer säkerligen också att bemötas av många höjda ögonbryn. Men den kommer förmodligen också att välkomnas av många.

Det här blir en kombination av stilar från olika världar och visar på sätt och vis att gränserna mot vad som ses som tabu har börjat suddas ut. Allt fler män idag verkar hoppa på tåget när det gäller att klä sig dressat och sedan slänga på sig sina favoritsneakers. Det här kan kanske till och med leda till en helt ny stil och gör det lite enklare att ”dressa ner” finkläder i vardagen på ett snyggt sätt. Man kan nämligen fortfarande klä sig propert men ändå tona ner det genom ett par schyssta sneakers. Det som kan vara värt att tänka på om man är sugen på att prova den här trenden är att du väljer rätt sneakers till din kläder för att det ska matcha. Har du till exempel valt en ganska slimmad siluett passar det förmodligen också bäst med ett par sneakers som är av det lite nättare slaget.

En manlig accessoar som är starkt förknippat med sorg är den svarta slipsen. Men egentligen är detta en klassiker som borde få vädras oftare. Varför inte toppa outfiten med en svart slips och köra på ett par fräcka färgglada sneakers? Då får man en härlig balans i sin klädsel och riskerar inte att det blir för mycket av det goda. För det är nämligen också någonting som har blivit ruskigt hett just nu. Färgglada sneakers i olika modeller strosar nerför gatorna i de svenska städerna likt aldrig förr. De är inte längre förknippade med klumpiga skor som för tankarna till en svunnen tid. Med nya färgkombinationer och design på skorna har de minst sagt blivit något av det hetaste du kan ha i garderoben idag, både som kille och tjej. Kanske kan det vara värt att satsa på ett par sneakers i din favoritfärg?

Skillnaden när du kombinerar ett par snygga färgglada sneakers i rätt färg med en kavaj istället för ett par grådassiga gympadojor är att de som möter dig kommer att se att du faktiskt har gjort ett aktivt val när det gäller kombinationen av kläder och skor. Dina sneakers är en genomtänkt del av din klädsel och inte någonting du slängde på i all hast innan du gick hemifrån för att finskorna var trasiga.

Tänk på att matcha din klädsel med färgen på dina sneakers. En ordentlig färgklick på skorna innebär ofta att du ska välja klassiska mer sobra färger på dina kläder som till exempel marinblåa eller gråa byxor och en fräsch vit skjorta. Visa att du verkligen har tänkt igenom hur din klädsel ska vara så kommer du garanterat att kunna bära upp stilen.

Om du saknar sneakers i en härlig färg eller det kliar i fingrarna efter ännu ett par kan du alltid kika in på olika nätbaserade butiker. Många märken finns i vanliga butiker där du kan se efter vilken storlek du behöver medan du sedan kan beställa mer originella färger på nätet. Bland annat Sneakersnstuff.se anses av många vara ledande inom Sverige bland sneakers och kan ge dig inspiration när det är dags för ett par nya sneakers att inta skohyllan.

Huruvida trenden att dra på sig kavajen tillsammans med ett par färgglada sneakers kommer att bestå framöver återstår att se. Men varför inte passa på att prova den medan den ännu är aktuell?

One thought on “Kombinera kavajen med schyssta sneakers

  1. Sara says:

    Letar efter ett par snygga sneakers att ha till min bomberjacka . Den är svart och i den klassiska stilen. Har ni några förslag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bloggtoppar

Nyheter från Bubbleroom!

Sommarkläder från Nelly!