Spar pengar när du köper barnkläder

13.12.2013

Ofta är barnkläder trots sin ringa storlek väldigt dyra. Att förse sina barn med kläder kan bli till en stor utgift för många familjer, särskilt när det kommer till märkeskläder som sägs ska hålla bättre. Det finns ett enkelt sätt att minska kostnaderna för barnens kläder och det är att handla begagnat. Runt om i Sverige finns det mängder av olika loppmarknader du kan gå till för att hitta billigare kläder till dina barn. Vare sig du bor i en liten by eller i en stor stad brukar det alltid finnas en loppmarknad någonstans.

Då barn växer så pass snabbt är det extra bra att handla kläderna second hand. Att köpa ett nytt plagg som till exempel en overall kan bli oerhört dyrt med tanke på att barnet snabbt kommer att växa ur det. Dessa plagg skänks sedan ofta till second hand-butiker så som Myrorna eller Röda korset. Varför inte börja med att få tag på kläderna direkt från dessa second hand-butiker? Det finns ofta ett stort urval och priset är bara en bråkdel av vad nypriset är. Genom att sluta handla nya barnkläder kan ni som familj spara ihop pengar till någonting roligare såsom en semester. Det är mycket viktigare att lägga pengarna på saker som ni kan ha roligt av tillsammans som en familj. Pengarna som second hand-butikerna får in går också ofta till någonting bra. På så sätt kan du spara pengar samtidigt som du slår ett slag för de som har det sämre ställt runt om i världen.

På många platser runt om i landet anordnas det också så kallade klädbytardagar där det finns gott om kläder och liknande för barn. Tanken med de här klädbytardagarna är att familjer ska kunna spara pengar genom att hjälpa varandra. På så sätt kan fler köpa kläder och det är skonsamt för ekonomi.

Ibland kanske man inte kan vara med på klädbytardag då kan man skicka kläderna på secondhand butik eller någon annan insamling. Det finns en insamling som skickar kläder till fattiga delar av världen och det är ju bra, då man kan hjälpa till på något vis i världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bloggtoppar

Nyheter från Bubbleroom!

Sommarkläder från Nelly!